Baby & Me

Just another WordPress.com site

Makan ini untuk mudah mengandung Oktober 29, 2010

Filed under: mudah mengandung,petua untuk mengandung — justnia @ 12:00 am
Ada kawan di ofis bertanyakan khabar aku semalam, selepas insiden ini.
Kawan ni Chinese, dia tahu aku dah 2 kali mendapat insiden yang sama. Jadi, dia beritahu aku, di kalangan keluarga dan kawan-kawannya, mereka anggap makanan ini sebagai ‘super food’ yang boleh menjaga ‘kesihatan’ telur2 kita, bagi memastikan bayi yang dihasilkan adalah sihat, insha’ Allah. Dia suruh aku amalkan makan 
‘Royal Jelly’
source: here
Secara jujurnya, aku belum pernah dengar yang ia berguna untuk mengandung, tapi kalau kita cuba ‘google’, memang ada disebut dalam beberapa artikel tentang khasiat ‘Royal Jelly’ untuk mendapat anak. TAPI, harus diingat, aku tak jumpa sebarang artikel yang mengatakan ‘Royal Jelly’ ni dah diuji dari segi saintifik untuk membantu kesuburan. Kiranya, ini sekadar petua tanpa sokongan dan bukti-bukti saintifik la ni.
Tapi, disebabkan yakinnya kawan aku tu, maka aku rasa aku nak cuba. Kita cuma berusahakan, Allah yang menentukan.
Tapi, kalau orang yang ada ‘allergy’ pada debunga, tak boleh makan ni, takut ada kesan lain pulak.
Korang tau kat mana boleh beli Royal Jelly halal?